Неформальна освіта

Важливим аспектом для майбутніх юристів є неформальна освіта, яка допомагає в оперативні терміни отримати навички. Навчаючись за цією системою студенти втілюють свою ідею майбутньої пофесії в життя.

В червні-липні 2020 року студенти 2-4 курсів спеціальності «Право» прийняли участь в навчанні щодо функціонування в сучасних умовах громадянського суспільства. Вони мали можливість підвищити свою інституційну спроможність, отримати менторську підтримку та скористатися необхідними експертними консультаціями для подальшого удосконалення навчання з конституційного та адміністративного права. Навчальний курс проводився за ініціативою ГО «Подільська правова ліга». В процесі лекційних та практичних занять студенти та адвокати громадської організації обговорювали проблемні питання діяльності громадських організацій, виклики сьогодення та шляхи втілення громадських ініціатив, розвиток молодіжного руху та громадського суспільства.

Прослуховування студентами-майбутніми юристами подібних лекційних занять та активна участь в семінарських заняття створює умови для подальшого навчання їх в системі неформальної освіти, а також розвитку бази знань з найбільш важливих для правовика навчальних дисциплін.