Заняття онлайн

У зв’язку з епідеміологічною ситуацією всі викладачі кафедри права перейшли  на дистанційну форму викладання з використанням модульного середовища Moodle та інших інформаційно-комунікаційних технологій.

Спочатку викладачі кафедри розмістили  в модульному середовищі по закріпленим за ними дисциплінам завдання для самостійної роботи по темам, які мають бути пройдені  у період карантину. Також створювались чати для спілкування зі студентами у визначений час. Проводилось тестування. Відбувалось і спілкування в телефонному режимі та по вайберу.

Потім всі викладачі  перейшли на проведення занять у режимі відео-конференцій в системі Zoom. Студенти віднеслись до цього досить схвально, адже їм (як і викладачам) не вистачало живого спілкування. Лекції та практичні заняття в онлайн-режимі забезпечують діалог між викладачами та студентами, а також сприяють студентам в опрацюванні та засвоєнні як теоретичного, так і практичного матеріалу.

 

 

На жаль, частина студентів з технічних причин не виходять на онлайн-заняття. Тому для них викладачі кафедри розміщують в модульному середовищі спеціальні завдання.

В умовах дистанційного навчання студенти продовжують працювати і над підготовкою індивідуальних науково-дослідних завдань, передбачених робочими програмами для самостійної роботи студентів: пишуть реферати, готують комп’ютерні презентації, складають кросворди, тести тощо.

Відповідно до графіку освітнього процесу викладачі проводять поточний контроль для забезпечення певних компетентностей та регулярно заносять поточні оцінки у електронні журнали.

Використовуючи сучасні інтерактивні методи на основі інформаційних технологій, викладачі кафедри  роблять все можливе для забезпечення повноцінного навчання студентів.