В Україні стартував проєкт «Волонтер БПД»

У цьому році система надання безоплатної правової допомоги запустила проєкт «Волонтер БПД» для залучення громадських активістів, які виявили бажання стати волонтерами надання безоплатної правової допомоги.

З цією метою 12 березня 2021 року відбулась зустріч студентів групи ПРАВО-19-1 з заступником начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Пестун Мар’яною Володимирівною.

М.В.Пестун розповіла про те, що основним завданням волонтерів БПД є сприяння регіональним та місцевим центрам з надання безоплатної вторинної правової допомоги у здійсненні їхніх функцій. Волонтери допомагатимуть центрам забезпечувати доступ людей до безоплатної правової допомоги, проводити правопросвітницьку роботу, організовувати надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, реалізовувати інші повноваження у сфері захисту прав людини. Студенти дізнались про вимоги, які ставляться до майбутніх волонтерів, як буде організована їх діяльність, які переваги матиме волонтер.

М.В. Пестун відповідала на запитання викладачів та студентів і на завершення зустрічі запросила студентів, які бажають долучитись до проєкту «Волонтер БПД», звернутись до  Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги