ЗУСТРІЧ З НОТАРІУСОМ

Розуміючи важливість зв’язку теорії з практикою, кафедра права Хмельницького національного університету продовжує організовувати зустрічі з фахівцями різних сфер юридичної діяльності.

Так, 15 листопада 2022 року відбулася чергова зустріч студентів спеціальності «Право» з одним із роботодавців – приватним нотаріусом Хмельницького міського нотаріального округу Тетяною Яроцькою та помічником нотаріуса Ганною Шураковою.

Нотаріус розповіла студентам про нотаріат в Україні, підкресливши, що це система органів і посадових осіб, на які покладено обов’язок посвідчувати права, а також факти , що мають юридичне значення та вчиняти інші нотаріальні дії, передбачені Законом України  «Про нотаріат».

Тетяна Яроцька, на прохання студентів, озвучила вимоги до кандидатів, які бажають стати нотаріусом. Це:  громадянин України, який має ступінь магістра вищої юридичної освіти; володіє українською мовою; має стаж роботи у сфері права не менше як шість років, з них помічником нотаріуса – не менше як три роки; склав кваліфікаційний іспит і отримав свідоцтво на право зайняття нотаріальною діяльністю; не судимий; дієздатний.

Нотаріус розповіла також які вона вчиняє нотаріальні дії, цікаві випадки про людей, які намагалися вчинити протиправні дії з використанням копій фальшивих документів.

Студенти з цікавістю слухали також розповідь помічника нотаріуса Ганни Шуракової про функціональні обов’язки помічника нотаріуса, роботу з реєстрами, підготовкою матеріалів для вчинення нотаріальних дій, про нотаріальну таємницю, в тому числі про особу, її майно, особисті майнові та немайнові права і обов’язки тощо.

Завідувач кафедри університету Микола Вавринчук і студенти щиро подякували нотаріусу та помічнику нотаріуса за цікаву зустріч.